Drugi o nama

Virovitička Udruga invalida rada obilježila Međunarodni dan starijih osoba 3. listopada 2019.

Danas (četvrtak) je Udruga invalida rada i osoba s invaliditetom Virovitica u svojim prostorijama obilježila Međunarodni dan starijih osoba koji se od 1991. godine svake godine obilježava 1. listopada. Kako je rekla predsjednica Udruge Marija Kelečić, Udruga invalida rada je udruga ljudi od kojih je većina u poodmakloj životnoj dobi kojima Udruga kroz raznorazne projekte nastoji pomoći u svakodnevnom životu.

– Stariji ljudi, kao i svi, najviše vole biti u svom domu gdje se osjećaju najopuštenije i najsigurnije, a naša udruga mahom radi za pomoć upravo njima. Pomoć u kući, tu su razne aktivnosti, imamo nekoliko projekata koje smo odradili i imamo još dva projekta Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku čije rezultate čekamo. Projekti se odnose baš na starije osobe, točnije na usluge prijevoza korisnika u ruralnom području, ako trebaju do liječnika ili u neku od ustanova, a drugi se odnosi na formiranje terenskog tima koji bi obilazio starije osobe kako bi im pomogli u čišćenju i održavanju higijene te također na prijevozu – objasnila je M. Kelečić te dodala kako bi to, s obzirom na nedostatak javnog prijevoza, zasigurno povećalo kvalitetu života starijih i potrebitih ljudi. (www.icv.hr, ea).

Udruga invalida rada Virovitica koristi institucionalnu podršku zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih u provođenju Pilot - programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom.

Logo Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

Copyright © 2013 Udruga invalida rada Virovitica. Pokreće Joomla!. Tekstovi: Arhiva Udurge invalida rada, i drugi izvori navedeni uz tekst.
Design by Linelab, (Framelab template), osmislio Teofil Korotaj. Joomla! je slobodan softver objavljen pod G [Ministarstvo socijalne politike i mladih RH] NU Općom javnom licencom (GPL).