Redovna i izborna skupština

14. ožujka 2019.

Marija Kelečić i dalje na čelu Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica

 

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica, koja broji 160 članova, danas (četvrtak) je održala redovnu izvještajnu i izbornu Skupštinu. Tom prilikom predsjednica Marija Kelečić, koja ostaje na čelu Udruge, iznijela je Izvješće o radu za prošlu godinu te je istaknula da su se u 2018. godini najviše usmjerili na provođenje projekata, uz obavljanje redovnih aktivnosti kao što su savjetovanje, pomaganje u rješavanju papirologije, kreativne radionice, sportska događanja, izleti i drugo. No, najvažniji su projekti, ističe predsjednica, osobito oni kroz koje nekoga zaposle, a on pomaže članovima.

 

– Dobili smo trogodišnju institucionalnu potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz koji smo zaposlili jednu djelatnicu što nam je jako važno jer imamo dosta projekata i puno je posla – kaže nam predsjednica M. Kelečić te ističe da nastavljaju aktivno raditi na projektima osobito onima za pomoć u kući i prijevoz koji je njihovim članovima najpotrebniji.
– Naši članovi najviše trebaju pomoć u kući i prijevoz jer većina živi u ruralnim područjima, a javni prijevoz kod nas je jako slab. Ne mogu otići liječniku, po namirnice, posjetiti obitelj niti obavljati svakodnevne stvari. Upravo zbog toga trenutno radimo na izradi projekta kroz koji bi zaposlili dva vozača, jednog koji bi pokrivao Lukač, Špišić Bukovicu i Pitomaču, a drugi Suhopolje, Gradinu i Voćin – kaže nam M. Kelečić koju teške ljudske sudbine osobito pogađaju.
Osim projekata, koje redovito prate i apliciraju se gdje god mogu, Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica nastavlja i sa svojim redovnim aktivnostima koje pomažu članovima u raznim situacijama te im uljepšavaju njihovu svakodnevicu. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

 

Udruga invalida rada Virovitica koristi institucionalnu podršku zahvaljujući Razvojnoj suradnji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih u provođenju Pilot - programa sustavne podrške udrugama osoba s invaliditetom.

Logo Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 

Copyright © 2013 Udruga invalida rada Virovitica. Pokreće Joomla!. Tekstovi: Arhiva Udurge invalida rada, i drugi izvori navedeni uz tekst.
Design by Linelab, (Framelab template), osmislio Teofil Korotaj. Joomla! je slobodan softver objavljen pod G [Ministarstvo socijalne politike i mladih RH] NU Općom javnom licencom (GPL).